Akalazya, yemek borusu hareket bozukluğudur. Nadir görülen bir hastalık olan akalazya kendini yutma güçlüğü işle belli eder. Yemek yemekte zorlanan hastalar, zamanla kilo kaybeder.
Lazer Hemoroid, Fistül ve Pilonidal Sinüs
Lazer ameliyatı hemoroid tedavisinde kullanılan nispeten yeni yöntemlerden biridir. Bu yöntemde hemoroid ameliyatlarının aksine kesme ve dikme işlemleri yapılmaz. Lazer probu isimli bir iğne ile hemoroid bölgesine girilerek lazer ile hemoroidi yakma ve küçültme işlemi yapılır. Özellikle 1 ile 3’ncü derece arası hemoroidlerde son derece etkin bir yöntemdir, başarı %90’ın üzerindedir. Günübirlik uygulanan bu işlem sonrası hastalarda çok az ağrı olur, hasta hızla normal hayatına döner. Hemoroid ameliyatı sonrası görülen makat darlığı, büyük abdest tutamama ve makatta ıslanma gibi sorunlar bu işlem sonrası görünmez. Aynı lazer probları kullanılarak makat fistülleri, pilonidal sinüs (kıl dönmesi) ve hidradenitler de lazer ile tedavi edilebilmektedir.
Hemoroid Arter Ligasyonu
Bu tedavi yöntemi daha ileri evre hemoroidlerin tedavisinde standart hemoroid ameliyatına iyi bir alternatif olarak son yıllarda başarı ile kullanılmaktadır. Anüsten ilerletilen doppler ultrason probu içeren özelleşmiş bir ekartör vasıtasıyla makatta hemoroid damarları tespit edilir ve özel dikişler yardımı ile bağlanarak hemoroid kan akımı azaltılır.
Laparoskopik Ependektomi (Kapalı Apandisit Ameliyatı)
Kapalı apandisit ameliyatı 3 adet trokar isimli delikten karın içi gazla şişirilerek ve kamera eşliğinde özel aletler kullanılarak yapılmaktadır. Ortalama 15-20 dakika sürmektedir. Dünyada artık standart bir işlem olarak uygulanmaktadır.
Laparoskopik İnguinal Herni (Kapalı Kasık Fıtığı Ameliyatı)
Kapalı kasık fıtığı ameliyatı genellikle 3 adet trokar isimli delikten yapılmaktadır. TAPP ve TEP olarak adlandırılan iki ayrı yöntem mevcuttur. TAPP yöntemi karın içi gazla şişirilerek yapılır. TEP yöntemi karın katları arasında ve periton zarı önünde bir tünel oluşturlarak karın içi şişirilmeden uygulanır. Özellikle iki taraflı kasık fıtıklarında açık ameliyattan çok daha avantajlıdır. Hastalarda daha az ağrı olur ve erken normal hayata dönerler. Dünyada standart uygulama olma yolundadır, TEP daha çok tercih edilen yöntemdir.
Laparoskopik Umblikal ve İnsizyonel Herni (Kapalı Göbek ve Yara Fıtığı Ameliyatı)
Laparoskopik umblikal veya insizyonel herni 3 veya 4 adet trokar isimli delikten karın içi gazla şişirilerek ve kamera ile özel aletler kullanılarak yapılmaktadır. Karın içindeki fıtık çözülerek periton isimli karın zarı altına özel yamalar kullanılarak tespit edilir. Özellikle büyük fıtıklarda tercih edilen bir yöntemdir.
Laparoskopik Hiyatal Herni - Nissen (Kapalı Mide Fıtığı Reflü Ameliyatı)
Kapalı mide fıtığı-reflü ameliyatı 4 veya 5 adet trokar isimli delikten karın içi gazla şişirilerek kamera ve özel aletler eşliğinde yapılır. Mide her iki akciğer zarı arasından serbestleştirilerek karın içine çekilir. Diyaframdaki açıklık dikişlerle veya yama ile onarılır. Mideden yemek borusu etrafına yastıkçık yapılarak bozulan reflü karşıtı mekanizma tekrar oluşturulur. Dünyada standart olarak uygulanan bir yöntemdir.
Laparoskopik Akalazya Ameliyatı (Heller Miyoyomi ve Antireflü Prosedür)
Akalazya nadir görülen bir yemek borusu hastalığıdır. Yemek borusu ile midenin birleştiği bölgede kaslarda gevşeme olmadığı için hastalarda yutma güçlüğü oluşur. Kapalı ameliyatla 4 veya 5 trokar kullanılarak yemek borusu ve midede aşırı kasılmış kaslar kesilir. Önder veya arkadan yemek borusuna fundoplikasyon yapılarak işlem sonrası reflü olması engellenir. Dünyada standart olarak kullanılan bir yöntemdir.
tüm tedavileri inceleTüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki
form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.
Gürlife Hastanesi
Obezite ve Diyabet Cerrahisi
Fevzi Çakmak Mah. Akınsel Sok. No:1
Tepebaşı Eskişehir
0552 200 59 69
Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir,
yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.